OBISKALI SO NAS NIZOZEMSKI DIJAKI

V okviru projekta Erasmus + smo konec aprila na naši šoli ponovno gostili kar 38 dijakov z Nizozemske. Z izmenjavo smo nadgradili naše dobro sodelovanje z gimnazijo Van der Capellen iz mesta Zwolle na Nizozemskem, kjer so bili naši dijaki v oktobru 2017.

 

Nizozemski dijaki so v torek, 24. aprila, spoznavali našo šolo in sodelovali v različnih delavnicah, v katerih so se s slovenskimi gostitelji pogovarjali o kulturi, jeziku, kulinariki in mnogih drugih značilnostih njunih držav. V popoldanskem času so si ogledali Kranj, vodenje po gorenjski prestolnici smo jim pripravili gostitelji. V sredo so obiskali Primorsko, kjer so si ogledali Piran in se navduševali nad lepotami Škocjanskih jam, v četrtek pa so se s slovenskimi dijaki pomerili v različnih športnih igrah in se proti večeru poslovili od svojih gostiteljev.

 

Verjamemo, da smo vsi polni lepih vtisov in novih izkušenj. Vemo, da so se spletla nova prijateljstva ... Zagotovo se bodo nizozemski prijatelji v Slovenijo še vrnili, naši dijaki jih bodo obiskali že v septembru.

Ogled seznama objav