JESENSKE DELAVNICE

Dragi učenci 8. in 9. razreda!

 

V sredo, 2. 11. 2016, in četrtek, 3. 11. 2016, bo Gimnazija Franceta Prešerna odprla vrata tistim, ki bi si radi popestrili jesenske počitnice z zabavnim in poučnim programom.

 

Program delavnic bo potekal od 9. do 12. ure. Vsak dan se lahko udeležite ene delavnice. Tisti, ki se boste udeležili športnih delavnic, prinesite s seboj športno opremo. Prijave sprejemamo do četrtka, 27. 10. 2016, do 15. ure.

 

 Prijavite se preko PRIJAVNEGA OBRAZCA.

 

PREDSTAVITEV DELAVNIC

 

SREDA, 2. 11. 2016

 

1. AKROBATIKA NA VELIKI NAPIHLJIVI BLAZINI

Pridite uživat in preizkusit svoje spretnosti na vrhunsko akrobatsko blazino, ki jo kot edino na Gorenjskem uporabljajo naši dijaki in tudi smučarji skakalci na svojih treningih.

 

2. ČE GREŠ NA DUNAJ, PUSTI TREBUH  ZUNAJ

Na delavnici o Dunaju boste spoznali najpomembnejše dunajske znamenitosti in izvedeli marsikaj novega o Habsburžanih. Posvetili pa se bomo tudi hrani in poiskali odgovor na vprašanje, ali je treba trebuh res pustiti zunaj, ko se gre na Dunaj. Ob tem se bomo naučili kakšno nemško besedo. Mogoče bomo tudi kaj tipično dunajskega pojedli. :)

 

3. EMPATIJA DO ŽIVALI

Živali tako kot ljudje čutijo veselje, strah, bolečino in ljubezen. Veliko živali trpi, pomagajmo jim in ne obrnimo se stran. Imaš tudi ti rad živali in ti ni vseeno, kako ljudje ravnamo z njimi? Imaš mogoče sam kakšno žival? Priduži se nam na delavnci, bomo skupaj ozaveščali sebe in ostale ljudi.

 

4. KREATIVNI MOZAIK – literarna delavnica

V delavnici kreativnega pisanja bomo pisali izvirne zgodbe in pesmi, od konsov do haikujev, se o njih pogovarjali, jih izboljševali ter svoje stvaritve predstavili v mini kreativnem nastopu.

 

 5. 16th Century Vocabulary – W. Shakespeare

Introducing Old English and Middle English vocabulary.
Reading Shakespeare's sonnets, and some of his plays (Hamlet, Romeo and Juliet) and discusssing the content and vocabulary and also famous scenes from the films Hamlet and/or Romeo and Juliet and/or The Merchant of Venice.

 

 

ČETRTEK, 3. 11. 2016

 

6. EKSPERIMENTALNI SVET KEMIJE

Delavnica je namenjena učencem, ki jih zanimajo poskusi pri kemiji. Naredili bomo bioplastiko, pridobili električni tok, dokazali različne pline in delali poskuse s kislinami, bazami in solmi. Poskuse bomo opazovali, se o njih pogovorili in jih razložili.

 

7. PRAViPIS za pravi ZApis – pravopisna delavnica

Zmota: Pred veznikom IN ni nikoli vejice.

Dejstvo: Pred vezalnim IN vejice ne pišemo, razen kadar pred njim stoji vrinjeni odvisnik, polstavek, pristavek, dostavek, pastavek ali izpostavek.

O najpogostejših zmotah in dejstvih pravopisnih in slovničnih pravil se bomo pogovarjali na naši pravopisni delavnici.

 

8. MOJ PRVI DENAR

Denar, sveta vladar. Ali je to res? Ali lahko o denarju razmišljamo drugače? Kako do njega? Kaj narediti, če ga ni ali če ga imamo preveč. Na taka in na podobna vprašanja bomo skupaj iskali rešitve na delavnici "Moj prvi denar."

 

9. BACK TO THE FUTURE

Pogovorili se bomo o prihodnosti, kako so si jo predstavljali naši predniki in kako si jo predstavljamo mi. Raziskali bomo našo domišljijo in gradili novo besedišče.

 

10. POGUMNO  V  SVET  EKONOMIJE

Na enostaven in preprost način bomo s pomočjo kratkih filmov, pogovora  in izdelovanja plakatov spoznali nekaj osnovnih ekonomskih pojmov.

Pridi, boš videl, da je lahko tudi ekonomija zanimiva.

 

PRIJAVNI OBRAZEC

 

Dodatne informacije

Svetovalna delavka: Vera Dušak Prevc, tel.: 059 093 344, ...

Pomočnica ravnateljice: Tanja Ahčin, tel.: 059 093 342, ...

 

 

Ogled seznama objav