Gimnazija Franceta Prešerna odpira nov športni oddelek

Po večletnih prizadevanjih naše gimnazije, odločilni podpori poslanke Mateje Udovč, podpori Mestne občine Kranj, Olimpijskega komiteja Slovenije, Smučarske zveze Slovenije in razumevanju, ki ga je izkazalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pod vodstvom dr. Simone Kustec, vas z veseljem obveščamo, da na Gimnaziji Franceta Prešerna to jesen odpiramo težko pričakovani nov športni oddelek za dijake športnike, tokrat športni oddelek splošne gimnazije. 

 

Nov športni oddelek je izjemna pridobitev za šolo, lokalno okolje in za naše mlade športnike, saj je zadnja leta zaradi omejitve vpisa in velikega zanimanja naraščalo število perspektivnih mladih športnikov, ki smo jih morali žal zavrniti. Letos pa bodo imeli bodoči dijaki športniki prvič možnost, da na naši šoli izbirajo med že uveljavljenim športnim programom ekonomske gimnazije in novim športnim programom splošne gimnazije, ki oba omogočata individualno prilagajanje šolskih obveznosti športni karieri in uspešno nadaljevanje študija. Z novim športnim oddelkom se bodo povečale možnosti za uspešen vpis prav vsem našim bodočim dijakom, saj bomo letos v naše programe lahko vpisali do 22 dijakov več kot v preteklih letih. Športniki, ki bi se sicer zaradi omejitve vpisa morali vpisati v običajna oddelka gimnazije ali ekonomske gimnazije, se bodo tako lahko šolali v enem ob obeh športnih oddelkov, ki omogočata lažje usklajevanje šole in športa, vsi ostali dijaki pa v splošnem oddelku gimnazije ali ekonomske gimnazije. Dobrodošli med nami!

 

Med našimi dijaki športniki ima kar polovica mladih športnikov status športnika A, kar pomeni, da so v svojih starostnih kategorijah uvrščeni med najboljših šest športnikov v državi oz. so kategorizirani športniki po kriterijih Olimpijskega komiteja Slovenije. Naši profesorji so njihovi največji podporniki, zagovorniki in navijači in ne štejejo ur, ko z dijaki športniki v času, ko so odsotni zaradi treningov, delajo individualno, največkrat preko videokonferenc v živo. Ponosni smo, da so naši vrhunski mladi športniki tudi uspešni dijaki, za kar si tudi dejavno prizadevamo. Gimnazija Franceta Prešerna je prejemnica certifikata Športnikom prijazno izobraževanje, ki ga podeljuje Olimpijski komite Slovenije najboljšim praksam na srednješolski ravni, ki omogočajo dvojno kariero športnika. Vpis v nov športni oddelek splošne gimnazije, ki ga odpiramo to jesen, dijakom športnikom prinaša možnost za uspešno srednješolsko izobraževanje in čez nekaj let nadaljevanje študija na vseh fakultetah, tudi na naravoslovnih in tehniških.

 

Brez dragocene podpore poslanke Mateje Udovč, ki so jo učili tudi naši profesorji, Mestne občine Kranj, Olimpijskega komiteja Slovenije, Smučarske zveze Slovenije in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport športnega oddelka, ki ga odpiramo to jesen, še dolgo ne bi bilo. Podporo v prizadevanjih za nov športni oddelek nam je izkazala tudi Fakulteta za organizacijske vede, kjer v študijskem programu Management v športu svoje šolanje nadaljujejo številni naši dijaki. Vsem skupaj in vsakemu posebej iskrena hvala v imenu vodstva šole, učiteljskega kolektiva in v imenu vrhunskih mladih športnikov, naših bodočih dijakov.

Ogled seznama objav