Aktualne novice

Proslava v počastitev dneva državnosti

Proslava v počastitev dneva državnosti

V petek, 23. junija, smo na GFP praznovali dan državnosti. Počastili smo eno najpomembnejših prelomnic v slovenski zgodovini, spomnili smo se dogodka, ko smo Slovenci dobili svojo suvereno državo. To se je zgodilo 25. 6. 1991, ko je slovenska skupščina razglasila neodvisnost in prevzela nadzor..
OBVESTILO

OBVESTILO

Uradne ure v času počitnic: vsako sredo od 9.00 do 12.00, razen v času od 17. 7. do 4. 8. 2017. Prosimo za razumevanje.
Fotografska razstava »Izginjajoče kulture« na Ljubljanskem gradu

Fotografska razstava »Izginjajoče kulture« na..

Vljudno vabljeni na fotografsko razstavo »Izginjajoče kulture« v Galerijo »S« na Ljubljanskem gradu. Avtorja razstave sta Arne Hodalič in naša nekdanja dijakinja Katja Bidovec. Razstava, ki je nastala v sodelovanju med Ljubljanskim gradom in National Geographicom Slovenija, bo na ogled do 24...
Izšla je nova številka Panorame

Izšla je nova številka Panorame

"Mavrica prelepa. Rumena in zelena. Z vsem lepim prepojena, ne bi se bleščala, če bi se barv  bala, drugačnosti od drugih, vsem nam barv ljubih." To so verzi Jerneja Veličkoviča iz 3. b, ki jih te dni prvič prebiramo v uvodniku Panorame, letošnje številke časopisa dijakov Gimnazije..
PODELITEV PRIZNANJ  literarnega, likovnega in fotografskega natečaja Moja domovina

PODELITEV PRIZNANJ literarnega, likovnega in fotografskega..

V sredo, 7. junija, je na Gimnaziji Franceta Prešerna  potekala zaključna prireditev in podelitev priznanj kulturno-naravoslovnega društva Naša zemlja ob koncu literarnega, likovnega in fotografskega natečaja z naslovom Moja domovina – »Gozdovi – les, naravno bogastvo in prihodnost moje..
PREDAJA KLJUČA IN MATURANTSKI SPREVOD

PREDAJA KLJUČA IN MATURANTSKI SPREVOD

Naši četrtošolci nikakor niso mogli dočakati zadnjega šolskega dne, zato so v petek, 19. maja, v šolo prišli že pred sončnim vzhodom. Profesorje in ostale dijake so pričakali z izvirnimi presenečenji, ki so dala slutiti, da želijo, da jih nikoli ne pozabimo. Velike zahvale razrednikom,..
123... 45